آموزش مدیریت جلسات
بی مقدمه آموزش مدیریت جلسات با جلسه دوستانه ما و شما از همین الان شروع شد......!
اجازه بدهید جلسه را با سوالات جالب شروع کنیم، مثلا اینکه آیا شما از آن دسته افرادی هستید که وارد هر جمعی می شوید، به اصطلاح خودمانی مجلس را به دست میگیرید و افراد حاضر در جمع، شیفته صحبت های شما میشوند؟! در محیطهای رسمی چطور؟ در این محیطها هم شخص جلسهدوستی هستید؟ زیاد در جلسات شرکت میکنید یا به نظرتان شرکت در این جلسات وقت تلف کردن است؟! اگر همین الان که در حال خواندن مطالب دوره آموزش مدیریت جلسات هستید به جلسه فراخوانده شوید واکنشتان چیست؟!

شاید دارید در ذهنتان همین سوالات را از ما می پرسید؟! باید عرض کنیم که ما بعنوان تیم محتوا نویس دانش و فناوری بامداد، آدم های جلسهای هستیم :D
چون همیشه برای نوشتن بهترین محتواهای بامداد باید دور هم جمع و با یکدیگر هم سو و هم نظر و شویم و از همه مهمتر، مطمئن باشیم خروجی خوبی از جلسات حاصل میشود.
دوباره نوبت شماست؛ حالا آخرین جلسه کاری که رفتید را به خاطر بیاورید، آیا اشتیاق دارید (داشتید) در جلسه بعدی حاضر شوید؟ اگر جوابتان منفی است به شما تبریک میگوییم که دوره آموزش مدیریت جلسات بامداد را انتخاب کردید، پس تا انتهای این جلسه خودمانی با ما همراه باشید که عوامل را با هم بررسی کنیم.
و اما جلسه.....
بطور خلاصه جلسه به معنای نشستن برای رسیدگی و گفتگو درباره امری مشخص و از پیش تعیین شده است.

در طول هفته برای همه ما بارها پیش آمده که با جمله معروف و کمی نامانوس "الان جلسه هستند" روبرو شویم و به خودمان بگوییم: ای بابا این همه جلسه به چه دردی می خورد؟!! بیایید منصف باشیم و این را هم بگوییم که به دلیل پیچیدگی ساختارها و فعالیت های سازمان ها، مدیران موفقی هم هستند که برای انجام بهتر وظایف و اداره موثرتر سازمان ها، جلساتی را به منظور همفکری و تعامل با سایر اعضا برگزار میکنند که مدیریت جلسه نقش بسزایی در نتیجه آن دارد.
به عبارت دیگر یک جلسه هم می تواند به یاری مدیران بشتابد و هم می تواند بهترین ساعات آنها و کارمندان را هدر دهد.
این جلسات در قالب های متفاوتی برگزار می شوند:
- جلسه حل مسئله
- جلسه تصمیم گیری
- جلسه گزارشدهی و اطلاعرسانی
- جلسه ارزیابی
ارکان و قالب های جلسه در آموزش مدیریت جلسات
هر جلسه فارغ از قالب و اندازه جلسه، ارکانی دارد:
- مجری
- دبیر
- اعضا
- رئیس
هر رکن وظایف و اختیاراتی، که حوزه اختیارات را در ویدئو آموزش مدیریت جلسات بطور کامل شرح داده ایم.
معیارهای جلسه
حالا که ارکان و قالب های جلسه مشخص شد، معیارهای انتخاب شرکنندگان در جلسه به راحتی قابل ارزیابی است:
- داشتن دانش راجع به موضوع جلسه
- احساس تعهد نسبت به حل مسئله
- اشراف به موضوع و داشتن اختیار لازم برای مشارکت در تصمیم گیری
- داشتن تجربه، نظر و ایده های خلاقانه
- استقلال در اظهارنظر
بعد از این همه تعاریف و توصیفات، به نظر شما آیا تشکیل جلسه ضروری است یا خیر؟
برخلاف ساده بودن ظاهر سوال، یکی از مهمترین نکات تشکیل جلسه، در جواب این سوال پنهان است و بی توجهی به آن عواقبی گاهاً ناگوار خواهد داشت. پاسخ به این سوال مهم باید روشن، واضح و قاطعانه باشد؛ در غیراینصورت بهتر است از خیر تشکیل جلسه بگذریم و مسائل را از راه های کمهزینهتری حل کنیم.
اما اگر با بررسی مطالب بالا به این نتیجه رسیدیم که باید جلسه را برگزار کنیم یک برنامه ریزی برای برگزاری، کنترل و نتیجه بخش بودن جلسه کمک شایانی به ما می کند.
نکته جلسه ای مهم:
اگر میخواهید فرد متفاوتتر و موفقتری در جلسات باشید دوره آموزش اصول و فنون مذاکره بامداد منتظر شماست، مطمئنیم پس از گذراندنش تاثیر بی مثال این دوره را در کناردوره مدیریت جلسات با چشم (حتی غیر مسلح) خودتان خواهید دید:D

با توجه به مقدمهی بالا، در این دوره آموزشی که به شیوه مجازی برگزار میشود، با مباحث زیر آشنا خواهید شد:
مباحث آموزش مدیریت جلسات
- تعریف جلسه و انواع آن
- ارکان جلسه و وظایف
- معیارهای دعوت از شرکت کنندگان در جلسه
- هدف از جلسه و برنامه ریزی برای آن
- مدیریت جلسه
- موانع جلسه و حل آنها
- جمع بندی جلسه
دیگر مطالب آموزش مجازی